All4.com logo
 

Onroerend goed in Frankrijk

Het kopen van een huis in Frankrijk is altijd de meest populaire keuze geweest voor een onroerend goed in het buitenland: gemakkelijk te bereiken met de auto, vaak verrassend betaalbaar en leuk om je schoolfrans te herontdekken.
Vermeldenswaardig is ook het scala van omgevingen om uit te kiezen. Er zijn enkele van 's werelds beste skimogelijkheden in de Franse Alpen, met alle andere avontuurlijke activiteiten die bergen bieden. Er is de wilde Atlantische kust, de cote sauvage, of de zachte kustplaatsen van het noorden in Normandië en Bretagne.
En natuurlijk is er de beroemde glitter van Zuid-Frankrijk. We houden misschien van een hekel aan het gemeenschappelijk landbouwbeleid van de EU, maar het hielp het Franse platteland in handen te houden van kleine boeren die het hebben bewaard (en het enorme aanbod aan wijnen en kazen!).

Frankrijk is nooit echt een plaats geworden om vastgoedbeleggingen te kopen, wat overmatige ontwikkeling heeft helpen voorkomen. Bovendien hebben de overzeese nieuwkomers - in het algemeen - niet geprobeerd om van Frankrijk een hoek van Essex of Düsseldorf te maken. Frankrijk is waar je komt om jezelf te vermaken, op een Franse manier.
Omdat de Britten al zo lang huizen in Frankrijk kopen, zijn de processen van kopen en bezitten gemakkelijk. Er zijn veel Engelssprekende makelaars, maar ook bouwers en andere vastgoedprofessionals die u mogelijk nodig heeft.

Waar te koop onroerend goed in Frankrijk

Het zuidwesten van Frankrijk is meestal een van de meest populaire gebieden, vanwege het klimaat, de keuken en het prachtige landschap volgepropt met charmante bastidesteden of -dorpen.
De Dordogne, in de regio Aquitaine, is altijd een favoriet bij Britse kopers en de prijzen zijn met maar liefst 50 procent gedaald. Bijou dorpshuizen gaan van minder dan € 100.000 en familiehuizen met drie slaapkamers en grote tuinen voor € 200.000.

Wees niet verlegen om af te dingen, want veel huizen kwijnen al een paar jaar op de markt. De Lot-et-Garonne is een soortgelijk scenario.
De markt in Gascogne is iets levendiger en er is in de afgelopen jaren een groeiende vraag geweest naar Poitou-Charentes, waar je een huis met drie bedden voor € 150.000 of een charmante gerenoveerde watermolen voor minder dan € 250.000 kunt krijgen .

Een ander gebied dat steeds populairder wordt, is de regio Pyrénées-Orientales vanwege de combinatie van bergen, chique kustplaatsen en de nabijheid van Spanje. Het mooie dorpje Ceret, de bruisende stad Perpignan of het chique Collioure zijn allemaal de moeite van het bekijken waard.
Of het gebied Languedoc-Roussillon biedt een goedkopere optie voor de über-prijzige Provence of de Côte d'Azur, met steden als Montpellier, een dynamische, hightech industriële stad met een artistieke, boheemse cultuur.
Het platteland heeft wijngaarden en lavendelvelden zoals de Provence, de Middellandse Zee ligt voor de deur, maar voor € 150.000 kunt u een flat krijgen in Montpellier, of een landhuis of een dorpshuis zonder veel land, maar in goede staat van onderhoud.

Er is geen twijfel mogelijk dat de Cote'Azur nog steeds DE plek is om een ​​vakantiewoning op de Med te bezitten voor veel rijke kopers van over de hele wereld, maar de prijzen zijn niet met een neus gedoken en de hotspots rond Nice, St Tropez, Cannes, Antibes en Mougins zijn allemaal nog steeds veel gevraagd. Zoek naar nabijgelegen dorpen naar deze hotspots voor meer betaalbaarheid.
Boven in het noorden zijn Bretagne en Normandië geweldige opties voor mensen die hun plaatsen in de zon niet te warm willen houden, maar nog altijd gemiddeld 5 ºC hoger zijn dan in Zuid-Engeland.
De vissersdorpen zijn een grote attractie, met restaurants aan de haven, maar in het binnenland heb je de wekelijkse markten, kastelen, groene landschappen en een prachtige infrastructuur, allemaal slechts een sprong over het Kanaal. Dat gemak duwt de kustprijzen omhoog, maar gaat een paar mijl landinwaarts en omvangrijke boerderijen gaan van € 250.000, huisjes vanaf € 85.000.
Ga naar het minder bevolkte binnenland van Frankrijk - de Auvergne en de Limousin, bijvoorbeeld - en de prijzen dalen nog meer, dus het is de moeite waard om deze prachtige en dramatische regio's van Frankrijk een beetje verder te onderzoeken.

Parijs, net als Londen, heeft de nationale trend overtroffen en de prijzen stijgen nog steeds, terwijl de Franse Alpen onze meest populaire locatie voor ski-eigendommen blijven, met de drie valleien zo populair als altijd. Voor beleggers zijn de rendementen voor twee seizoenen van de beste Alpine-resorts moeilijk te verslaan voor het rendement.
Als je houdt van klassieke Franse rode wijnen, dan is een fantastisch gebied dat van het Entre deux Mers rond de elegante stad Bordeaux, waar veel huizen een kleine wijngaard hebben.