A Place in the Sun

Als u overweegt een vakantiehuis in Spanje te kopen, dan is aplaceinthesun.com een ​​goede plek om uw woningzoeking te starten waar u essentiële informatie over veilig te kopen kunt vinden.

Aplaceinthesun.com is geen makelaar, het is een eigendomsportal voor verkoop van honderden makelaars in Spanje en andere populaire plaatsen om onroerend goed te kopen, zoals Italië, Portugal en over de hele wereld. U kunt verschillende locaties binnen Spanje en verschillende soorten onroerend goed zoeken en als u iets interessants ziet, maak een aanvraag voor meer informatie. Uw aanvraag gaat direct naar de makelaar ter plaatse en zij zullen u contacteren om uw vragen te beantwoorden.

Als u een aantal eigenschappen hebt vastgesteld die u wilt bekijken, kunt u een kijkreis plannen en contact met de verschillende agenten doen om u de eigenschappen te laten zien.

Aplaceinthesun.com vraagt ​​de makelaar om hun eigenschappen te vermelden, wij rekenen geen kosten of commissies als u uw perfecte woning vindt.

Aplaceinthesun.com bevat duizenden onroerend goed te koop in Spanje en overwegend langs de beroemde costas met alle soorten eigenschappen; appartementen, villa's, herenhuizen en landelijke retraites om alle budgetten aan te passen. U kunt op zoek zijn naar een grote villa met een prive zwembad of een afsluitend zeezicht appartement voor een bescheiden budget.

Waar te koop in Spanje

Zoals altijd is de locatie belangrijk. Voor degenen die in een meer authentiek Spanje een woning zoeken, zijn er witte dorpjes met heuvelachtige boeren met boeren die ezels door hen rijden, Moorse wonderen zoals het Alhambra en de coolste steden Barcelona en Madrid - en de prijzen zijn al begonnen in Marbella, hotpots in de Balearen, en de altijd populaire Costa Blanca.

Er zijn een aantal eigendoms hotspots in Spanje om nu te overwegen - in feite, sommige van hen zijn nooit echt afgekoeld, zoals recessie-proof Mallorca, nog steeds de mega-rijke en royalty's, en altijd trendy Ibiza, tekenen van de kinderen van de kopers die het in de jaren zestig ontdekten. U kunt een tweeslaapkamerwoning in Mallorca van ongeveer € 150.000, hoewel u meer betaalt in de charmante stad Palma, die zich opnieuw voordoet als een meer gebruiksvriendelijke versie van Barcelona.

Van het vasteland Costas zijn de huidige favorieten de Costa Blanca en de Costa del Sol. De zuidelijke Costa Blanca heeft zoveel voordelen voor vastgoedjagers, waaronder een overvloed aan golfbanen in de buurt van populaire steden zoals Villamartin en Playa Flamenca, en net over het gezondste klimaat in Europa. Prijzen variëren tussen de gewenste gebieden en de overgebouwde gebieden, maar zijn over het algemeen laag - twee slaapkamer appartementen vlakbij de zee vanaf € 50.000 rond Torrevieja.

In Cabo Roig, om een ​​ander populair resort te nemen, kan u € 90.000 betalen voor een ruim tweepersoonsbed met een zonneterras. Binnenland een beetje, in het dorp Algorfa zal een vergelijkbare woning bijna € 70.000 zijn.

De noordelijke Costa Blanca, die minder beïnvloed wordt door ontwikkeling en met meer bouwbeperkingen op zijn plaats, trekt kopers naar steden zoals Moraira, Javea, Denia, Calpe en Benissa Costa. In de luxe Moraira verwacht u € 400.000 te betalen voor een kwaliteits driebed villa met een zwembad op een goede locatie, maar in Benitachell krijg je misschien een villa met vier of vijf slaapkamers voor € 300.000.

Binnenland van deze resorts worden de Orba en Jalon valleien steeds meer gewild voor kopers die een rustiger locatie zoeken dan de kustplaatsen; en ook meer bang voor hun geld. In de Orba-vallei kunt u een villa met drie bedjes hebben met een zwembad voor ongeveer € 150.000-200.000, of een grote gerestaureerde finca voor € 450.000.

Naar het zuiden naar de Costa del Sol, zou glinsterende Marbella kunnen zeggen dat ze goed en booming zijn, met nieuwe ontwikkelingen terug in de mode en de grote vraag naar vakantieverhuur. U kunt een appartement op een complex krijgen voor € 100.000, maar een ruim appartement in een goede gated community op een gewilde locatie zou bijna € 300.000 zijn. Populaire gebieden zijn Estepona, San Pedro, Nueva Andalusië, Mijas Costa en Benahavis. Het Anglo-vriendelijke resort van Benalmadena is populair bij toeristen en u kunt er een tweeslaapkamer appartement voor minder dan € 100.000 krijgen.

De nabijgelegen Costa Almeria, een ongerepte kust tussen Murcia en Granada, is niet zo ontwikkeld als de Costa del Sol, maar zijn fans zijn zoals het feit dat de dorpen veel van hun Spaanse identiteit behouden - het is nog steeds het 'echte Spanje'. Mojacar blijft een populaire plek, minder dan 1 uur rijden van het vliegveld en een centrale locatie om Almeria te bereiken, evenals een traditionele vakantiebestemming - ideaal voor gezinnen en koppels in zijn eigen recht. U heeft veel keuze aan appartementen met 1 of 2 bedden, met een budget van € 100.000; villa's variëren van iets meer dan € 200k.

 

Hoe te koop in Spanje

Een van de meest waardevolle adviezen is om uw eigen onafhankelijke advocaat te instrueren om u te helpen bij uw aankoop. De makelaar is een waardevolle bron van informatie over eigenschappen, prijsstelling en omgeving en begrijpt het koopproces alvast alvast, maar ze handelen voor de verkoper en u heeft een ervaren advocaat nodig - die de taal begrijpt ook - om voor u te handelen.

Het koopproces

Zodra u uw woning heeft gevonden, begint het aankoopproces met een reserveringsovereenkomst. Dit is een contract dat de aankoopprijs bevrijdt en eigendom uit de markt neemt, meestal 30 dagen tegen betaling van een bedrag tussen € 3.000 en € 12.000. De storting wordt gewoonlijk door uw advocaat of uw agent in een klant- of escrow-rekening gehouden.

Binnen 10 dagen na de ondertekening van de reserveringsovereenkomst is het volledige contract voor privé-aankoop (contrato de arras) ondertekend tussen de koper en de verkoper. Binnen deze tijd moet uw advocaat alle zoekopdrachten op het onroerend goed voltooien - bevestigen dat de verkoper de eigendom heeft die verkocht wordt, er geen hypotheken of kosten zijn en dat de planningstoewijzingen in orde zijn.

Zodra beide partijen het hoofdcontract hebben ondertekend, is het bindend. Het arras-contract of het volledige privé-contract vereist normaal gesproken een deposito van 10 tot 20 procent te betalen. De koper is dan verplicht het saldo van de prijs te betalen en de verkoper (zodra het geld betaald is) moet eigendom overdragen aan de koper. Als de verkoper uit de transactie trekt, moet hij dubbel het bedrag van de aanbetaling ontvangen die ter compensatie is ontvangen. Als de koper uittrekt, zal hij de betaalde storting verliezen.

De woningverkoop wordt formeel afgerond wanneer de titelakte ("Escritura de Compraventa") is ondertekend voor een openbare ambtenaar genaamd een Public Notary, of Notario. Dit gebeurt op hun kantoor en wordt vergezeld van de overeengekomen eindbetaling en alle relevante aankoopbelastingen. De Escritura wordt vervolgens door de Notaris aan het Land Registry voor registratie voorgelegd en de woning wordt doorgegeven aan de nieuwe eigenaar. De definitieve registratie van de titelakte kan enkele maanden duren.

Met een nieuwbouw-gebouw kan de afronding uiteraard veel langer duren, en de betalingen worden verdeeld over de fasen van het bouwproces en de ontwikkelaar dient bankgaranties te bieden tegen elke betaling. Dit beschermt uw betalingen als de ontwikkelaar het onroerend goed niet voltooit of buste gaat.

Tenslotte, zorg ervoor dat u verzekering heeft voor uw woning, zorg ervoor dat alle servicekontrakteren in uw naam zijn (telefoon, water, elektriciteit enz.) En registreer uw eigendom van het pand met uw gemeentelijke gemeentehuis (Ayuntamiento) - waarvan uw advocaat of agent kan u helpen.

 

Wie doet wat

U kunt snel Spaans onroerend goed kopen, als u een koper bent en u heeft een NIE-nummer. Het is zeker niet bekend dat de Spaanse (in het bijzonder) een woning aantreft en de eigenaar (met volledige toegang) later op de volgende dag zijn.

Inderdaad, nooit uit het oog verliezen dat het veel beter is om een ​​fantastisch koopje te missen dan een defecte eigendom te kopen, die je altijd zal leven om te spijt.

Makelaars

Een goede makelaar zal u helpen bij het zoeken naar een woning, maar het is belangrijk om te onthouden dat ze de verkoper vertegenwoordigen. U heeft uw eigen vertegenwoordiging nodig in de vorm van een onafhankelijke advocaat die u kiest.

Onnodig te zeggen, er zijn veel makelaars in Spanje, van alle nationaliteiten, met Britse agenten of agenten met een taalkennis in de meeste kustgebieden. Dus, het vinden van een agent met wie je kan communiceren is zelden een probleem. Maar het vinden van een goede is de sleutel tot uw succes.

Op veel gebieden van Spanje is de registratie van een agent niet verplicht en zelfs in de gebieden waar het verplicht is, wordt de industrie als onbetrouwbaar beschouwd. Onder geen enkele omstandigheid moet u ooit een document ondertekenen van een agent zonder uw advocaat aanwezig of het eerst beoordeeld hebben.

Dus wat zou je van je agent moeten verwachten? Zij zouden proactief moeten zijn, de lokale markt grondig moeten kennen en bereid zijn om extra tijd door te brengen met u allerlei algemene adviezen en bijstand. Iedereen die eeuwen heen neemt om op je eerste onderzoek terug te komen, staat niet goed voor de zoekopdracht.

Af en toe kan u als koper gevraagd worden een vergoeding te betalen aan de agent die u een woning laat zien en dit is normaal gesproken een percentage van de verkoopprijs (bijvoorbeeld 3%) en wordt soms een 'premier van de koper' genoemd. Als zodanig 'premies' kan veel geld zijn, moet u altijd een goed verband houden met een contract tussen uzelf en een makelaar (en ontvang het door uw advocaat specifiek goedgekeurd voordat u het ondertekent).

advocaten

Zodra u het gebied waarbinnen u wilt kopen wilt verkleinen, moet u een advocaat vinden die voor u kan handelen. Dit is een vitaal belangrijke stap, waarbij de diensten van een uitstekende advocaat kritisch zijn voor het succes van elke aankoop van een volledig juridisch, geluid, Spaans eigendom, zonder potentiële verplichtingen.

Als u een advocaat zoekt, zorg er dan voor dat u iemand vindt die gespecialiseerd is in het transportbedrijf. volledig onafhankelijk van de verkoper / ontwikkelaar en uw makelaar; en volledig verzekerd aan een openbare aansprakelijkheidspremie die veel hoger ligt dan de waarde van uw aankoop (en altijd vragen om het beleid te zien).

Voorts moet u er altijd op aandringen dat alle adviezen van uw advocaat schriftelijk worden geschreven, iets dat veel Spaanse advocaten onwillig zijn om te doen. Dit concentreert de geest van elke advocaat en helpt om een ​​hogere standaard van professionaliteit te waarborgen.

Uiteindelijk moet u uw advocaat altijd inspecteren voor eventuele papieren of contracten voordat u het ondertekent, of het betrekking heeft op een eigendom of andere diensten (bijvoorbeeld bankieren, makelaar, bouwwerken enz.).

Hot Properties in Spain