All4.com logo
 

Fastighet i Frankrike

Att köpa ett hus i Frankrike har alltid varit det mest populära valet för en utomeuropeisk egendom: lätt att nå med bil, ofta överraskande överkomligt och roligt att återupptäcka din skola franska.
Värt att notera är att det finns miljöer att välja mellan. Det finns några av världens bästa skidåkning i franska Alperna, med alla andra äventyrliga aktiviteter som berg erbjuder. Det finns den vilda Atlantkusten, Cote Sauvage, eller de lugna kuststäderna i norra Normandie och Bretagne.
Och det finns naturligtvis den berömda glansen i södra Frankrike. Vi kan älska att hata EU: s gemensamma jordbrukspolitik, men det har hjälpt till att hålla franska landsbygden i händerna på småbönder som har bevarat det (och dess stora utbud av viner och ostar!).

Frankrike blev aldrig riktigt en plats att köpa investeringsfastigheter, vilket bidrog till att förhindra överutveckling. Dessutom har de utomeuropeiska nykomlingarna - i allmänhet - inte försökt vända Frankrike till ett hörn av Essex eller Dusseldorf. Frankrike är där du kommer att njuta av dig själv på franska sätt.
Eftersom britterna har köpt hem i Frankrike så länge är processerna att köpa och äga lätt. Det finns många engelsktalande fastighetsmäklare, såväl som byggare och andra fastighetsmäklare som du kanske behöver.
Var kan man köpa egendom i Frankrike
Sydvästra Frankrike tenderar att vara en av de mest populära områdena, för sitt klimat, kök och vacker natur med peppared charmiga bastide städer eller byar.
Dordogne, i Aquitaine-regionen, är alltid en favorit hos brittiska köpare och priserna har fallit med så mycket som 50 procent. Byou byhus går från under 100 000 € och tre sovrum hus med stora trädgårdar för 200 000 €.

Var inte blyg för att pruta, eftersom många hem har blivit luddiga på marknaden under ett par år. Lot-et-Garonne är ett liknande scenario.
Marknaden i Gasconien är lite mer livlig och det har varit en växande efterfrågan på Poitou-Charentes under de senaste åren, där du kan få ett trebädds hem för 150 000 € eller en charmig renoverad vattenkvarn för mindre än 250 000 euro .
Ett annat område som växer i popularitet är Pyrenéerna-Orientales-regionen för sin kombination av berg, eleganta kuststäder och närheten till Spanien. Den vackra byn Ceret, den livliga staden Perpignan eller den eleganta staden Collioure är alla värda en titt.
Eller området Languedoc-Roussillon erbjuder ett billigare alternativ till Provence eller Cote d'Azur, med städer som Montpellier, en dynamisk högteknologisk industristad med en arty, bohemisk kultur.
Landskapet har vingårdar och lavendelmarker som Provence, Medelhavet ligger precis utanför dörren, men för 150 000 euro kan du få en lägenhet i Montpellier, eller ett landstuga eller en bostadsfastighet utan mycket mark men i gott skick.

Det finns ingen tvekan om att Cote'Azur fortfarande är platsen att äga ett semesterhus på Med för många rika köpare från hela världen, men priserna har inte nosdykat och hotspotsna runt Nice, St Tropez, Cannes, Antibes och Mougins är alla fortfarande mycket efterfrågade. Leta efter närliggande byar till dessa hotspots för bättre överkomlighet.
Upp i norr är Bretagne och Normandie bra alternativ för människor som gillar sina platser i solen inte för varmt, men fortfarande i genomsnitt 5ºC högre än i södra England.
Fiskebyarna är en stor attraktion, med restauranger på hamnen, men inlandet har du de veckovisa marknaderna, slott, grönska och en underbar infrastruktur, bara en hoppa över kanalen. Den bekvämligheten sätter kustpriserna upp, men går några miles inlands och stora bondgårdar går från € 250.000, stugor från € 85.000.

Gå till det mindre befolkade interiören i Frankrike - Auvergne och Limousin, till exempel - och priserna sjunker ännu mer, så det är väl värt att undersöka dessa vackra och dramatiska regioner i Frankrike lite längre.
Paris, som London, har bockat den nationella trenden, och priserna stiger fortfarande, medan de franska alperna är vår mest populära skidområde, med de tre dalarna lika populära som någonsin. För investerare är de dubbla säsongsavkastningarna av de främsta alpina skidorterna svåra att slå för avkastning.
Om du älskar klassiska franska röda viner är ett fantastiskt område det för Entre deux Mers runt den eleganta staden Bordeaux, där många hem kommer med en liten vingård.