All4.com logo
 

Välkommen till Aplaceinthesun.com

Aplaceinthesun.com är en ledande internationell fastighetsportal som listar tusentals fastigheter till salu i Spanien, Portugal, Italien, Frankrike och andra länder över hela världen.

Du kan söka på olika platser inom det land du vill ha, såväl som olika egendomstyper, antal sovrum och pris. När du har gjort en förfrågan kommer det att gå direkt till fastighetsmäklaren som säljer den egendomen och de kommer att kontakta dig för att svara på dina frågor.

Förutom fastigheter till salu har aplaceinthesun.com ett brett utbud av köprådgivning för dem som vill köpa fastigheter i Spanien och utöver. Detta inkluderar råd om valutaöverföringar, inteckningar, advokater, borttagningstjänster, försäkringar och mycket mer.

Du kan hålla kontakten genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev för att få alla de senaste nyheterna och hetaste egenskaper.

Nedan följer en introduktion till några av våra mer populära platser. Njut av din tid på vår hemsida och lycka till med din jakt på fastigheten.

 

Var kan man köpa fastigheter i Spanien

Som alltid är platsen nyckeln. För dem som söker en egendom i mer autentisk Spanien finns det vita bergsbackar med bönder som rider åsnor genom dem, moriska underverk som Alhambra och de coolaste städerna Barcelona och Madrid - och priserna har redan börjat stiga i Marbella, hotpots i Balearerna, och den ständigt populära Costa Blanca.

Det finns ett antal hotspots i Spanien att överväga just nu - i själva verket har några av dem aldrig riktigt avkylts, såsom lågkonjunkturskyddade Mallorca, som fortfarande lockar den megarika och kungliga och någonsin fashionabla Ibiza, som drar barnen av de köpare som upptäckte det på 60-talet. Du kan få en tvåbädds lägenhet på Mallorca från ca 150 000 €, men du betalar mer i den charmiga staden Palma, som återuppfinner sig som en mer användarvänlig version av Barcelona.

På fastlandet Costas är nuvarande favoriter Costa Blanca och Costa del Sol. Södra Costa Blanca har så många fördelar för fastighetsjägare, inklusive en mängd golfbanor i närheten av populära städer som Villamartin och Playa Flamenca, och bara om det sundaste klimatet i Europa. Priserna varierar mellan de önskvärda områdena och de överbyggda områdena men är generellt låga - två sovrums lägenheter nära havet från € 50.000 runt Torrevieja.

I Cabo Roig, för att ta en annan populär utväg, kan du betala 90 000 € för en rymlig tvåbädds lägenhet med en solterrass. Inland lite, i byn Algorfa populär hos expats, kommer en jämförbar egendom att vara närmare 70 000 euro.

Norra Costa Blanca, mindre påverkad av utveckling och med fler byggrestriktioner på plats, drar köpare till städer som Moraira, Javea, Denia, Calpe och Benissa Costa. I den exklusiva Moraira, förvänta dig att betala 400 000 € för en kvalitet trebädds villa med en pool på ett bra ställe men i Benitachell kan du få en villa med fyra eller fem sovrum för 300 000 €.

Inland för dessa orter ökar Orba och Jalon dalarna i popularitet för köpare som söker en lugnare plats än kustorterna. och också mer bang för sina pengar. I Orbaldalen kan du få en villa med tre bäddar med pool för ca 150 000-200 000 euro, eller en stor restaurerad finca för 450 000 euro.

Att gå söderut till Costa del Sol, kan glittrande Marbella sägas vara väl och verkligt blomstrande, med nya utvecklingar tillbaka i mode och stor efterfrågan på semesteruthyrning. Du kan få en lägenhet på ett komplex för 100 000 euro, men en rymlig lägenhet i en bra gated community på en eftertraktad plats skulle vara närmare 300 000 euro. Populära områden är Estepona, San Pedro, Nueva Andalusien, Mijas Costa och Benahavis. Den anglo-vänliga semesterorten Benalmadena är populär bland turister och expats och du kan få en tvåbädds lägenhet där för mindre än 100 000 €.

Den närliggande Costa Almeria, en sträcka av orörd kust mellan Murcia och Granada, är inte så utvecklad som Costa del Sol, kanske inte så känd av brittiska, men dess fans gillar att dess byar behåller mycket av sin spanska identitet - det är den "riktiga Spanien" fortfarande. Mojacar är fortfarande en populär plats, mindre än en timmes bilresa från flygplatsen, och en central plats för att komma runt Almeria samt ett traditionellt semestermål - perfekt för familjer och par i sig själv. Du har gott om val av en eller tvåbädds lägenheter med en budget på 100.000 €. villor sträcker sig från drygt 200kk.

 

Var kan man köpa fastigheter i Portugal

Att köpa en fastighet i Portugal erbjuder löftet att spela golf hela året i dina tröja och sedan äta nyfångad fisk vid kajen brasserie medan du tittar på solnedgången över Atlanten. Portugal är ungefär 600 kilometer norr till syd och 200 öst till väst men de flesta av de brittiska köparna passar in i de sydligaste 10 kilometerna - Algarve.

De av oss som vågar mot norr kommer att upptäcka attraktivt och bergigt landskap där byborna fortfarande har ett tydligt gammaldags sätt att leva. Uppe här snöar det på vintern och bakar på sommaren, men på kusten blir sommarvärmen mer tålmodig med kylning av Atlantenbrisen. Porto är Portugals näst största stad och en världsarvslista med dyr egendom. Gå några miles inåt landet och det finns by egenskaper så billiga som någonstans i Europa.

Central Portugal, även om det finns andra mindre bergskedjor och skogar av kork och ek, är känd för sina mjuka böljande kullar och slätter full av vete. Bostadsområden i denna del av Portugal är ett bra och prisvärt alternativ till landsbygden Frankrike och Italien, även om du kanske kämpar för att hitta en annan engelsktalande talare. Kusten norr om Lissabon är känd som Silver Coast och har utvecklats långsamt under de senaste 25 åren, eftersom älskare av Portugal letar efter ett alternativ till Algarve. Dess mest kända stad är den medeltida muromgärdade staden Obidos, rätt berömd i dessa dagar för sina golfbanor.

Strax söder om Lissabon ligger kuststaden Sesimbra, centrum för den kommande blå kusten. Det är särskilt populärt hos Lissabons välskötta invånare, bara 30 minuter bort. Längre söderut är Alentejo-regionen nå havet i en serie stränder som seriöst kan påstå sig vara det bästa på hela den iberiska halvön.

Då är du i Algarve. Under en längre tid stannade Portugal något under radaren när brittiska köpare gick ut för att utforska "nya" destinationer som Bulgarien eller Kap Verde. Så det överlappade inte som södra Spanien och är fortfarande ett autentiskt och prisvärt val. Många britter, särskilt bland de pensionerade, har tagit sig till sin vänliga och avslappnade atmosfär och nu är 10 procent av befolkningen i städer som Albufeira brittiska. Det finns några seriöst högklassiga golfgemenskaper här, men också prisvärd fastighet i kustnära byar. Ännu mer prisvärda är inland Algarves samhällen, fortfarande med värme och golf, och lättillgänglig fram och tillbaka till Storbritannien hela året via Faro flygplats.

De flesta brittiska köpare leder Algarve för sitt medelhavsklimat, vackra stränder och golfklassorter i världsklass. Faro flygplats är vällevererad med flyg och är en lätt halv timmes bilresa från populära platser i centrala Algarve. "Golden Triangle" -området - runt de femstjärniga semesterorterna Quinta do Lago och Vale do Lobo och staden Almancil - drar säkert många köpare men du betalar en premie för att köpa det. Du kan köpa en tre-rumslägenhet på Quinta do Lago för 500 000 euro, men villor tenderar att överstiga 1 miljon euro.

Dina pengar går längre om du går in i landet - du kan få en härlig villa med fyra bäddar i bergen i närheten av Loule för 600 000 €. eller västerut till de populära semesterorterna Vilamoura (tvåbädds lägenheter för 100.000 €) eller Albufeira, lika prisvärda och också en semesterbostad hotspot som är populär bland nordeuropeiska "snowbirds" som vinter på Algarve. Det finns stora planer på att expandera anläggningarna vid Vilamoura Marina från 2016 och framåt. Om du finner sträckan mellan Faro och Albufeira är lite för utvecklad - eller dyr - du kan gå väster eller öster.

Väst runt den attraktiva fiskeorten Lagos - hem till fantastiska sandstränder - har varit mycket populär de senaste åren - det är faktiskt nu hotet för agenter 2016. Priserna föll med bra 30 procent, men har nu gått tillbaka upp igen - och mer. Du får en villa för 220 000-300 000 euro. Semesterorten Praia da Luz är också populär - du kommer enkelt att få en villa med tre bäddar för 250 000 € eller en pittoresk liten fiskerhus för 120 000 euro.

Östra Algarve runt Tavira är också värt att kolla, en härlig liten sträcka av små hamnstäder, sandbarer och stränder (och till och med sin egen eleganta golfanläggning, Monte Rei), från vilken Spanien lätt nås. Du kommer att göra gott om valet med en budget på 200 000 €, och den närbelägna lilla byn Cabanas är ännu billigare. Fransmännen älskar det i öst så priserna börjar stiga. Eller gå in i landet, var i den livliga lilla byn Sao Bras de Alportel du kan välja mellan tvåbäddsegenskaper för 90 000 €.

Lissabon är en fantastisk stad som föryngras av utländska köpare - särskilt kinesiska investerare - och de populära utkanterna Cascais och Estoril vädjar till expats och pensionärer för vilka Algarve är för sömnig eller säsongsbetonad.

Söder om Lissabon är Alentejo-regionen som lockar kräsna resenärer men färre hemjägare än Silver Coast - norrut förbi Lissabon. Här, där de böljande kullarna och vingårdarna möter Atlanten i hundratals kilometer med sandstränder finns det några slående moderna villor, särskilt kring Obidos. Lägenheter (och mindre radhus) börjar på € 100.000 till € 150.000, villor från € 250.000. Andra hotspots är den charmiga staden Leiria och Praia D'el Rey resort.

Var kan man köpa egendom i Italien

Italien är inte det enda landet som specialiserat sig på att leva snyggt och bra - tyskarna och fransmännen vet hur man kan njuta av sig själva - men i Italien gör de allt med en verve och zest som gör italienarna bland de mest populära människorna i världen.

Vi älskar deras konst, opera, Ferraris, pizzor, kläder, städer, gamla ruiner, böljande kullar och skimrande vatten. Vi har tagit till alla hörn av Italien: i nordväst, Alperna och sjöarna. DH Lawrence sade om Gardasjön: "Jag satt och tittade på sjön. Det var lika vackert som Paradiset, som den första skapelsen. "

Det är fortfarande, det här är ett land som har undvikit frestelsen att överutveckla. I nordväst är Venedig, å andra sidan en mitten hittar du Toscana. Och i mitten är Rom, "den eviga staden" och Neapelbukten, sedan söderut mot värmen och skönheten i Sicilien i ett hörn och Puglia i hälen, där Amanda Lamb valde att köpa ut av alla platser i värld hon har sett.

Till skillnad från några av sina grannar vid Medelhavskusten är Italien inte känd för stora paketresor eller britter som söker tidig pensionering. En undersökning fann 26 000 brittiska personer som bor permanent i Italien, vilket är betydligt färre än i Spanien, Frankrike eller Portugal, även om den har samma vintervärme på många områden, en fantastisk kustlinje och lägre levnadskostnader än Storbritannien.

Du är mindre benägna att hitta ett gated community i Italien, men det är mer populärt för semesterhus i städer och byar, särskilt i gamla renoverade fastigheter. Italiens rykte som ett helgdestination innebär att budgetflyg från Storbritannien fortsätter hela året direkt till de flesta italienska flygplatser. De weekendbrottarna letar ofta efter kultur, livsstil, romantisk utsikt och kafékultur - allt som Italien har i överflöd.

Norra Italien är rikare och dess fastighetspriser är i allmänhet lite högre, särskilt om du letar efter fastigheter i Milano-området. Söder är mer lantligt och traditionellt, med billigare fastighet (inklusive de kända trullorna i Puglia) men det finns ett rykte för korruption.

Det finns mindre av en infrastruktur av engelsktalande agenter, advokater och yrkesverksamma i Italien, men i alla de mest populära områdena för utländska husköpare hittar du dem.

Historiskt var sjöarna i norra Italien de första områdena för att attrahera utländska hemmaägare, och för deras skönhet, tillgänglighet och tvåsäsongens överklagande. Comosjön - också hem till Sir Richard Branson - är mer fashionabelt än någonsin, men kan vara överraskande överkomligt, med lägenheter med utsikt mot 100 000 €.

Maggiore är mest populär hos Milanese, men elegant prissatt, men Garda tenderar att vädja till den aktivt lutande. Iseo och Orta är mindre populära, men Lugano är eftertraktade för dem efter en blandning av schweizisk effektivitet (eller skattesystem) i kombination med italiensk kultur.

Toscana och Umbrien blev då en stor hit i slutet av 1900-talet när många köpare drömde om en bondgård mitt i böljande kullar inom bekvämt avstånd från de vackra medeltida byarna eller renässansstäderna. Området i Toscana runt Arezzo, Siena och Florens - den så kallade Chiantishire - blev trendig och dyr och du kommer inte få mycket förändring från 1 miljon euro för ett väl presenterat sex sovrums bondgård med pool i Sting och Trudie Styler s lapp av Arezzo.

Med det sagt, föredrar vissa turistbussar och samhällen av brittiska expatörer och Lucca, något nord har ökat i popularitet. som har Garfagnana, Lunigiana eller Bagni di Luca där priserna sjunker - du kan få ett tvåbäddshem för mindre än 100 000 euro. I grannlandet Umbrien är området kring Trasimeno och närliggande Perugia av hög intresse.

Le Marche, söder om Toscana, är nu också fast på utländska köpare, och i San Benedetto del Tronto ligger du både nära flygplatser och stränder. Området är populärt bland andra husägare från Rom, så du tittar på cirka 125 000 euro för en lägenhet. Det ligger nära gränsen till Abruzzo-regionen, ett fantastiskt oupptäckt och grönt område som är mycket överkomligt - hitta massor av alternativ för € 50.000 till € 100.000. Du kan göra skidor och strand på samma dag i vissa!

Italiens kustområden har vuxit i popularitet, med Puglia som leder efter ett par år av högprofilerade ägare, kändisbröllop och en växande rykte med foodies. Brittiska köpare tenderar att älska området kring Ostuni och Martina Franca där hus finns tillgängliga för väl under 100 000 euro. Var försiktig med att köpa en trullo (listad konformad stenhus) eftersom dessa kan vara dyra att återställa och kan också vara olagligt utökad.

Ligurien har fått ett större intresse för rubriken norrut, och i detta eleganta område nära Cote D'Azur i den attraktiva staden Imperia kan du få en lägenhet för 150 000 euro.

Om de italienska öarna överklagar, gå till Sardinien för överkomliga priser (utanför den eleganta Costa Smeralda) och i den ljuva strandstaden Valledoria, kan du köpa en lägenhet med två sovrum för 80.000 €. Sicilien tenderar att vara överraskande dyrt på grund av brist på utbud.

Städer har också ökat i popularitet men är dyrare: Florens, Venedig och Rom är alla populära för semesteruthyrning och Airbnb-marknaden.

Var kan man köpa egendom i Frankrike

Sydvästra Frankrike tenderar att vara en av de mest populära områdena, för sitt klimat, kök och vacker natur med peppared charmiga bastide städer eller byar.

Dordogne, i Aquitaine-regionen, är alltid en favorit hos brittiska köpare och priserna har fallit med så mycket som 50 procent. Byou byhus går från under 100 000 € och tre sovrum hus med stora trädgårdar för 200 000 €.

Var inte blyg för att pruta, eftersom många hem har blivit luddiga på marknaden under ett par år. Lot-et-Garonne är ett liknande scenario.

Marknaden i Gasconien är lite mer livlig och det har varit en växande efterfrågan på Poitou-Charentes under de senaste åren, där du kan få ett trebädds hem för 150 000 € eller en charmig renoverad vattenkvarn för mindre än 250 000 euro .

Ett annat område som växer i popularitet är Pyrenéerna-Orientales-regionen för sin kombination av berg, eleganta kuststäder och närheten till Spanien. Den vackra byn Ceret, den livliga staden Perpignan eller den eleganta staden Collioure är alla värda en titt.

Eller området Languedoc-Roussillon erbjuder ett billigare alternativ till Provence eller Cote d'Azur, med städer som Montpellier, en dynamisk högteknologisk industristad med en arty, bohemisk kultur.

Landskapet har vingårdar och lavendelmarker som Provence, Medelhavet ligger precis utanför dörren, men för 150 000 euro kan du få en lägenhet i Montpellier, eller ett landstuga eller en bostadsfastighet utan mycket mark men i gott skick.

Det finns ingen tvekan om att Cote'Azur fortfarande är platsen att äga ett fritidshus på Med för många rika köpare från hela världen, men priserna har inte nosdykat och hotspotsna runt Nice, St Tropez, Cannes, Antibes och Mougins är alla fortfarande mycket efterfrågade. Leta efter närliggande byar till dessa hotspots för bättre överkomlighet.

Upp i norr är Bretagne och Normandie bra alternativ för människor som gillar sina platser i solen inte för varmt, men fortfarande i genomsnitt 5ºC högre än i södra England.

Fiskebyarna är en stor attraktion, med restauranger på hamnen, men inlandet har du de veckovisa marknaderna, slott, grönska och en underbar infrastruktur, bara en hoppa över kanalen. Den bekvämligheten sätter kustpriserna upp, men går några miles inlands och stora bondgårdar går från € 250.000, stugor från € 85.000.

Gå till det mindre befolkade interiören i Frankrike - Auvergne och Limousin, till exempel - och priserna sjunker ännu mer, så det är väl värt att undersöka dessa vackra och dramatiska regioner i Frankrike lite längre.

Paris, som London, har bockat den nationella trenden, och priserna stiger fortfarande, medan de franska alperna är vår mest populära skidområde, med de tre dalarna lika populära som någonsin. För investerare är de dubbla säsongsavkastningarna av de främsta alpina skidorterna svåra att slå för avkastning.

Om du älskar klassiska franska röda viner är ett fantastiskt område det för Entre deux Mers runt den eleganta staden Bordeaux, där många hem kommer med en liten vingård.

Andra länder

Var börjar vi? Aplaceinthesun.com listar fastigheter till salu i många länder och en fullständig lista finns här.

För inspiration varför inte titta på fastigheter till salu på Cypern, där de mest populära destinationerna är Famagusta, Paphos, Limassol och Larnaca.

Grekland är en annan hotspot och aplaceinthesun.com har ett antal fastigheter till salu på Kreta, Korfu och de Joniska öarna för att nämna några.

Andra platser som har visat sig vara attraktiva för internationella fastighetsköpare är Bulgarien, Malta och Turkiet.

Om du tänker på något lite längre bort, varför inte överväga Karibien? Du hittar fastigheter till salu på alla de övre öarna, inklusive Barbados, Antigua och Barbuda, Dominikanska republiken och St Lucia.